5 motive pentru care e bine sa dormiti dezbracati in fiecare seara

De-a lungul vietii, este necesar sa purtam haine aproape peste tot unde mergem, asa ca de ce ar mai trebui sa facem asta si atunci cand ne aflam in confortul propriei case, in timp ce dormim?Se poate sa para ciudat la inceput sa nu porti nimic atunci cand te culci, dar facand asta, castigam o multime de beneficii pentru sanatatea noastra.

Conform unui studiu in ceea ce priveste orele de dormit, numai 8% dintre Americani dorm dezbracati; cu toate acestea, s-ar putea ca mult mai multa lume sa se alature lor odata ce afla despre minunatele avantaje pe care le aduce dormitul fara haine.

Iata 5 beneficii pentru sanatate de care puteti avea parte daca alegeti sa va culcati fara haine:

1. Veti dormi mult mai bine

Chiar daca pijamalele sunt confortabile si comode, pot deveni un adevarat impediment in timpul somnului. In primul rand, pijamalele, pe langa cuvertura si patura, pot creste temperatura corpului, fiind dificil sa adormiti sau sa va continuati somnul pe intreaga durata a noptii.

Corpul necesita un mediu racoros pentru a ajunge in starea de somn adanc; dar cu toate acele invelitoare, corpul s-ar putea sa nu recunoasca momentul in care trebuie sa intre in starea de somnolenta.

Pielea se va raci natural odata cu restul corpului atunci cand va culcati; dar, purtand pijamale, tot ceea ce faceti este sa impiedicati acest proces, nereusind sa adormiti.

2. Ii oferiti corpului prilejul de a respira

Din moment ce societatea moderna ne impune sa purtam haine mereu, nu le permitem corpurilor noastre sa „respire” cu adevarat. In special in cazul femeilor, care poarta lenjerie intima in timpul somnului, blocand bacteriile si microbii, care, in final, se vor inmulti exponential.

Atunci cand oamenii dorm dezbracati, tot ceea ce fac este sa scada riscul de aparitie a candidozei, permitand corpurilor lor sa se aeriseasca.

Pe langa asta, este o senzatie placuta atunci cand aerul rece ne atinge pielea fara impediment.

3. Daca dormiti dezbracati langa partenerul dumneavoastra, nivelul de stres va scadea considerabil

Citeste continuarea articolului aici: 5 motive pentru care e bine sa dormiti dezbracati in fiecare seara

Related Posts

Articole recente