9 trucuri de iluminat interior pentru o atmosfera primitoare in caminul tau

Pe langa rolul functional, iluminatul schimba ambianta si subliniaza arhitectura unui spatiu. Lumina artificiala are un efect urias asupra bunastarii si poate fi folosita in scopul crearii unei atmosfere propice concentrarii sau a uneia care sa faciliteze relaxarea si intimitatea.


Pentru a scoate in evidenta un decor spectaculos designerii se folosesc de iluminat. Ascensiunea obiectelor multicolore si sistemele controlate prin aplicatii au ajuns sa contribuie la colorarea incaperilor si adaptarea nuantelor la starea de spirit.

In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva modalitati prin care poti folosi iluminatul interior pentru a oferi stralucire casei tale.

Organizeaza modurile de iluminare

Daca ai in plan o constructie noua sau vrei sa iti renovezi locuinta, asigura-te ca proiectezi de la inceput o schema de iluminat. Ia in considerare preferintele si nevoile tale pentru fiecare incapere in parte, ca sa nu ajungi la schimbari de ultim moment.

Tine cont de inaltimea tavanului

Atunci cand te decizi sa montezi corpurile de iluminat este important sa cunosti inaltimea tavanului. Unele obiecte au cabluri sau tije reglabile, dar trebuie ca lumina sa nu fie nici foarte sus si nici prea jos, ca sa te deranjeze. Ca regula de baza, tine cont ca lustra sa fie instalata la o distanta de 1.8 sau 2 metri de podea.

Lumineaza suprafetele de lucru

In orice amenajare interioara trebuie sa creezi straturi de lumina cu intensitati si pozitionari diferite. Prin urmare, foloseste corpuri de iluminat in bucatarie sub dulapuri, deasupra mesei sau a zonei de gatit.

In living, lumineaza locul de servit masa, biroul sau zona pentru lectura. Pentru dormitor foloseste lumina daca ai nevoie pentru o masuta de machiaj. In functie de activitatile desfasurate in orice zona a casei, foloseste corpuri de iluminat stratificate.

Ia in considerare inaltimea mesei

Atunci cand amplasezi un corp suspendat deasupra mesei din zona de dining sau a insulei din bucatarie, distanta recomandata este de 75-85 de centimetri de la baza acestora si pana la lustra. Dimensiunea obiectelor de iluminat face diferenta, mai ales daca optezi si pentru produse reglabile.

Nu te limita doar la lumini de fundal

Citeste continuarea articolului aici: 9 trucuri de iluminat interior pentru o atmosfera primitoare in caminul tau

Related Posts

Articole recente