Aveti lipsa de fier in corp? Iata cum va puteti da seama

Fierul este important pentru productia de globule rosii sau eritrocite care transporta oxigenul. Din acest motiv, deficienta acestui mineral poate avea un impact profund asupra corpului – fiecare celula, tesut si organ din corp are nevoie de oxigen.Conform expertilor, deficienta de fier este o problema uzuala in SUA, femeile fiind mai predispuse la aceste lipsuri decat barbatii. Din fericire, exista metode de a stopa acest fenomen. Un lucru simplu precum prescrierea unor suplimente de fier va pot ajuta sa gestionati problema.

Totodata, exista si numeroase surse alimentare de fier – fierul din surse animale se numeste fierul heme iar cel provenit din surse vegetale se numeste fier non-heme.

Deci, cum va puteti da seama daca ar trebui sa includeti mai multe alimente cu continut bogat in fier in dieta voastra sau sa consultati un medic pentru a vedea care suplimente de fier pot sa va ajute? Iata cativa indicatori ai lipsei de fier din corp:

Sunteti mai mereu obositi

Va simtiti ca si cum daca ati putea, v-ati culca in momentul asta, dar va uitati la ceas si este doar 10 dimineata? Este foarte posibil sa aveti deficienta de fier, care priveaza tesuturile de nelipsitul oxigen, rezultand in epuizare.

Aveti dificultati de respiratie

Citeste continuarea articolului aici: Aveti lipsa de fier in corp? Iata cum va puteti da seama

Related Posts

Articole recente