Ce este apa micelara si cum actioneaza?

Un ten curat respira mai bine si este mai luminos! Apa micelara curata, hidrateaza si calmeaza pielea cu un sigur gest. Descopera secretele acestui produs care nu trebuie sa lipseasca din rutina ta zilnica de ingrijire.
Ai observat ca unele demachiante nu te ajuta sa elimini in totalitate machiajului rezistent la apa? Lotiunea micelara este solutia ideala pentru curatarea tenului tau.

Foarte blanda, ea este potrivita pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru cele mai sensibile. Elimina toate impuritatile, fara sa usuce sau sa irite tenul, fiind excelenta si pentru reglarea nivelului de sebum.

Din ce este compusa apa micelara?

Apa micelara este, de fapt, o solutie lichida simpla, in care plutesc micele, formatiuni chimice cu o structura speciala.

Desi apa se amesteca de obicei cu alte lichide cu care formeaza solutii, uleiul si apa sunt nemiscibile, se separa. Micelele pot uni insa cele doua substante, datorita structurii lor. Lotiunea micelara este astfel un echibru perfect intre particule foarte fine de ulei si apa.

Practic, o micela are un capat cu proprietati hidrofile, ce atrage apa si un capat sub forma de coada, cu proprietati hidrofobe, ce atrage uleiurile.

Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive si sunt prezente in multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere. Probabil ai vazut ca exista demachiante bifazice, in care sunt separate doua straturi: unul mai lichid si unul mai uleios.

Atunci cand in formula chimica sunt prezente ambele tipuri de molecule in anumite cantitati care pot asigura un echilibru si o anumita concentratie, se formeaza micelele.

Micelele au capacitatea de a curata in profunzime. Aceste structuri moleculare ajuta la indepartarea rapida a prafului, reziduurilor de machiaj si sebumului de la suprafata pielii, dar si la hidratarea pielii.

Avantajele apei micelare

Apa micelara curata si demachiaza fara sa agreseze pielea. Spre deosebire de un demachiant clasic, nu alterneaza pH-ul pielii si lasa o senzatie de prospetime.

In contact cu sebumul sau cu particulele de praf, micelele absorb murdaria si curata pielea in profunzime, fara sa fie nevoie sa insisti cu discheta demachianta. Lotiunea micelara elimina chiar si machiajul rezistent la apa.

Citeste continuarea articolului aici: Ce este apa micelara si cum actioneaza?

Related Posts

Articole recente