Lucruri esentiale de tinut cont in alegerea perdelelor si draperiilor

Daca iti doresti sa schimbi configuratia unei incaperi printr-un minim de efort redecoreaza ferestrele. Desi draperiile si perdelele au un rol important in designul de interior, intrucat atrag privirea din prima, selectionarea lor este complicata.


Intodeauna in alegerea perdelelor si a draperiilor va trebui sa tii cont de forma ferestrei, stilul si culoarea obiectelor de mobilier, destinatia camerei, tipul si culoarea tesaturii, daca vrei sa creezi un ambient cat mai placut.

Mai jos regasesti o lista cu toate elementele pe care trebuie sa le ai in vedere cand vizitezi un magazin de perdele si draperii, dar si pentru a putea amenaja camerele dupa bunul tau plac.

Tine cont de functia camerei

Nu vei putea pune niciodata in camera copilului draperii de tipul celor somptuoase, cu cordoane care atarna intrucat reprezinta un pericol pentru cei mici. De altfel perdelele din living nu sunt interschimbabile cu cele din bucatarie.

Pentru bucatarie poti alege perdele scurte cu imprimeuri florale sau in carouri, daca vrei sa obtii o atmosfera primitoare. Acestea au insa dezavantajul ca se vor murdari mai repede decat cele din restul camerelor, asa ca daca nu vrei sa le speli prea des, mai bine optezi pentru niste storuri interioare.

In dormitor este important sa creezi o atmosfera care te imbie la somn si relaxare, asadar ai nevoie de niste perdele prin care lumina nu trece cu usurinta, dar care se pot da la o parte atunci cand vrei sa-ti incepi ziua salutand soarele.

Tine cont de rolul perdelelor si draperiilor

Aici este simplu: daca vrei mai multa intimitate intr-o camera si o atmosfera misterioasa, opteaza pentru materiale grele, de tipul catifelei sau brocartului, iar daca vrei sa lasi lumina sa intre in voie in incapere, alege materiale usoare, transparente.

Tine cont de densitatea tesaturii

Citeste continuarea articolului aici: Lucruri esentiale de tinut cont in alegerea perdelelor si draperiilor

Related Posts

Articole recente