Proprietatile tamaduitoare ale apei tinute in recipiente de cupru

Imi amintesc ca in copilarie mama obisnuia sa pastreze apa intr-un vas de cupru si ne ruga sa bem din ea abia dupa 7 sau 8 ore. Spunea ca apa pastrata intr-un recipient din cupru este extrem de sanatoasa pentru minte si corp.Acum cand vad ca aceste obiceiuri vechi revin, imi amintesc si ma gandesc ca ar fi trebuit sa iau sfaturile mamei mai in serios.

Textele ayurvedice recomanda sa consumati apa pastrata in containere din cupru pentru ca acesta se crede ca are proprietati anti-microbiene, antioxidante, anti-cancerigene si anti-inflamatoare.

Cuprul este un mineral esential pentru trupurile noastre iar cercetarile medicale au dovedit beneficiile consumului de apa pastrata in ulcioare de cupru.

Conform unui studiu din 2012, pastrarea apei contaminate in recipiente de cupru pentru 16 ore la temperatura camerei va reduce semnificativ prezenta microbilor daunatori. Cercetatorii au dedus ca „Cuprul poate reprezenta una dintre solutii pentru purificarea de microbi a apei potabile, in special in cazul tarilor aflate in dezvoltare.”

Un alt studiu a aratat ca zonele cuprate au omorat  97% dintre bacteriile infectioase intalnite in camerele de urgenta ale spitalelor, rezultand intr-o scadere cu 40% a numarului de infectii.

Citeste continuarea articolului aici: Proprietatile tamaduitoare ale apei tinute in recipiente de cupru

Related Posts

Articole recente