Sfaturi pentru iluminatul corect al baii

Baia trebuie sa fie o incapere functionala, dar poate fi si un adevarat refugiu in care sa ne petrecem timpul.

Iluminatul din baie trebuie sa satisfaca fiecare dintre activitatile pe care le desfasuram acolo. O lumina generala este suficienta pentru activitati mici si rapide.

Daca doresti sa te pregatesti dimineata, sa te barbieresti sau sa te machiezi, vei avea nevoie de o lumina mai puternica, in tonuri reci, acordand o atentie deosebita oglinzii.

Daca vrei sa te relaxezi dupa o zi stresanta, vei avea nevoie de o lumina calda, poate slaba, care sa emita un efect de liniste asemanator cu cel al lumanarilor.

Iata care sunt secretele pentru a va ilumina baia in mod corect. Odata ce ai identificat nevoile specifice ale acestui spatiu, va fi foarte usor sa gasesti un iluminat de baie functional si inspirat pentru un spatiu original.

Lumina principala

Majoritatea persoanelor opteaza pentru o lustra sau o aplica principala, pozitionata chiar in mijlocul tavanului, considerand ca aceasta este suficienta pentru intreaga baie.

Adevarul este ca elementul central va lumina doar zona de mijloc a camerei, lasand alte spatii intr-o lumina mult prea slaba pentru a fi utila.

De aceea, daca vrei neaparat o aplica centrala, opteaza pentru una cu intensitate mare, care asigura raspandirea uniforma a luminii (preferabil alba, neutra), care sa ofere strictul necesar pe timp de zi si pe durata serii. Apoi, implementeaza trucurile de mai jos!

Lumina secundara

Acest tip de lumina este adesea considerat ca fiind optional. Contrar parerii generale, iluminatul ambiental nu este doar un capriciu de design, ci o reala necesitate.

De exemplu, lumina din dreptul dusului sau a cazii este si functionala, nu numai un artificiu atmosferic. Iti ofera o vizibilitate buna cand faci dus, diminuand riscul de alunecare. In plus, daca iti aplici diverse tratamente corporale, o vei putea face mai eficient.

Poti monta o aplica sau un spot si in dreptul raftului din baie pe care pastrezi produsele de igiena si accesoriile. Astfel, iti va fi mult mai usor sa le folosesti in orice moment al zilei sau al serii.

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru iluminatul corect al baii

Related Posts

Articole recente