Calitatea aerului pe care il inspiri joaca un rol important cand vine vorba de starea ta de sanatate, deoarece un aer mai putin curat poate declansa alergii, afecta negativ sistemul respirator si, in unele cazuri, ar putea cauza chiar si iritatii.In majoritatea caselor, aerul nu este improspatat, ceea ce duce la senzatia de aer inchis si poate cauza complicatii atunci cand membrii familiei au sisteme imunitare mai slabe. Exista vreo metoda prin care putem improspata aerul din casa?

O solutie ar fi sa aduci anumite plante capabile sa curete aerul de toxinele si substantele chimice care dauneaza sanatatii in momentul in care sunt inhalate frecvent. Iata cateva exemple de plante de interior care, pe langa ca te vor ajuta sa ai un aer mai respirabil in casa, iti vor infrumuseta si caminul.

1. Aloe Vera. Aceasta planta iubitoare de soare este una dintre cele mai bune optiuni pentru interior, deoarece ajuta la absorbtia benzenului si a formaldehidei din vopseluri sau alte chimicale dupa renovare.

Mai mult, frunzele de aloe vera vindeca taieturile sau arsurile de pe piele si, de aceea, este bine sa o pui aproape de geamul din bucatarie, acolo unde va primi mai mult soare. Prin urmare, devine o planta accesibila daca te ranesti in timp ce gatesti.

2. Palmier. Aceasta planta rezistenta este alegerea perfecta pentru orice casa, deoarece frunzele sale asigura acea pata de viata intr-un spatiu, de altfel, mohorat si, in acelasi timp, elimina orice impuritate din aer.

Palmierii sunt renumiti pentru faptul ca reusesc sa curete formaldehida, monoxidul de carbon si benzenul din aer. Este o optiune inteligenta daca unul dintre membrii familiei este fumator.

3. Planta paianjen. Pentru proprietarii mai ocupati, planta paianjen este o completare ideala la decoratiunile interioare, deoarece poate supravietui pentru mai multe zile fara ingrijire.

Cel mai bun lucru la aceasta planta este faptul ca descompune monoxidul de carbon, benzenul, xilenul si formaldehida din aer, astfel permitandu-ti sa respiri doar aer curat. Mai mult, daca planuiesti sa imbunatatesti calitatea aerul din interior, afla ca aceasta planta este foarte usor de intretinut.

4. Crinul pacii. Fiind un alt tip de planta necesara intr-o casa, florile crinului pacii pot infrumuseta orice spatiu. In plus, aceasta planta te poate ajuta sa scapi de compusii chimici din aer, precum benzenul, acetona, etilul, amoniacul, xilenul si multe altele.

5. Gerbera. Aceasta planta cu flori mai speciale te poate ajuta sa scapi de tricloretilena din aer, substanta pe care o poti introduce in casa dupa ce te intorci de la curatatorie.

Mai mult, gerbera filtreaza benzenul din aer dupa ce ai utilizat diferite tipuri de cerneala. Pentru a o tine intr-o stare optima, trebuie doar sa te asiguri ca planta este pusa intr-un ghiveci cu suficiente gauri la baza si ca frunzele sunt stropite de cateva ori pe saptamana.

6. Schefflera. Aceasta planta este foarte usor de recunoscut dupa frunzele sale ovale, lucioase si destul de rezistente. Schefflera poate trai pentru mult timp, cu conditia sa ii cureti frunzele de praf si sa o uzi corespunzator. Planta absoarbe formaldehida, benzenul si toluenul.

7. Planta sarpe. Cunoscuta si ca limba soacrei, aceasta planta de interior te poate ajuta sa scapi de impuritatile din aer. Este foarte buna pentru filtrarea formaldehidei, care poate fi gasita in mai multe tipuri de agenti de curatare pentru casa. O poti pune in dormitor sau in baie.

Acestea sunt doar cateva exemple de plante de interior ce te vor ajuta sa iti improspatezi aerul din casa si sa ii dai viata spatiului in care locuiesti.